TouchCAD har en inbyggd OpenGL-baserad renderingsmotor där det är möjligt att rotera och gå in i modellen i realtid. Det är också möjligt att generera enkla animeringar, justera ljuset och infoga en genomskärning (högra vänster bild) i realtid, och dessa funktioner är mycket användbara för att utvärdera modellens form.

TouchCADBoatCutIn

Renderingen tillåter att man tittar på modulen från valfritt håll, lägga till valfri bakgrundsfärg, skära in i modellen från fram eller baksidan, samt att rotera modellen automatiskt.

item10item11item12

Renderingen kan även inkludera bakgrundsbilder från flera håll, eller bara för att addera realism till en visualisering.

För de som behöver högre renderingkvalité, så erbjuder TouchCAD flera möjligheter att exportera specialiserade rederings- och animationsprogram. Förutom direktexport till Artlantis, så finns en speciellt anpassad variant av DXF, där lager exporteras med de namn som alla färger har, vilket oftast ger en bra anpassad struktur i det mottagande programmet. I övrigt kan filer också exporteras som VRML, STL, och som Vectorworks Vectorscript för rendering med Renderworks.

item13

Animationer
TouchCAD kan generera så animationer där man rör sig runt en modell eller in i den. Dessa är användbara både som visualisering och som säljmaterial att skicka till kund.

Här är några exempel:
TouchCAD genererade filmer (8 MB)

item14
ToneHeader
Rendering & animation
Om TouchCAD
Galleri
TouchCAD
ToneHeaderSmall2a
Demofilmer
Nyheter
Recensioner
Köp
Demo
Kontakt
Funktioner
Modellering
Rendering
Utbredning
Bildutbredning
Bilder på segel
Tygdesign
Marindesign
Rev. Engineering
Kommunikation
Beräkningar
ToneHeaderSmall
ToneHeaderSmall1
ToneHeaderSmall2
in English
Lundström Design Om TouchCAD Galleri Nyheter / Press ToneHeaderSmall2a Demofilmer Nyheter Recensioner Köp Demo Kontakt Funktioner Modellering Rendering Utbredning Bildutbredning Bilder på segel Tygdesign Marindesign Rev. Engineering Kommunikation Beräkningar Hem ToneHeaderSmall TouchCAD ToneHeaderSmall1 Lundström Design ToneHeaderSmall2