item8

TouchCAD erbjuder en rad specialverktyg för marindesign, såsom förmågan att skapa linjeritningar med dynamisk tvärsnitt och andra formanalysfunktioner, beräkning av vikter, 3D-yta, tyngdpunkt, deplacement, prismatisk och blockkoefficienter, etc. Data sammanställs automatiskt i ett speciellt kalkylark. Sektionsareakurvor kan beräknas och ritas. Utslagstabeller genereras automatiskt. Ytor med en tjocklek kan skapas, med likformig eller varierande tjocklek. Utbredda paneler kan skapas för produktion, och dessa är dynamiskt kopplade till 3D-modellen.

TouchCAD ger mycket snabb och exakt modellering. Det är lätt att lägga till och ta bort kontrollpunkter var som helst på ytan. Alla kontrollpunkter ligger på ytan, inte vagt bredvid som i de flesta andra program. Formen styrs därför av absoluta koordinater, och inte indirekt. Brott i jämna kurvor kan läggas in med hjälp av hårda punkter, vilket möjliggör skapandet av mycket mer komplexa former jämfört med vanliga NURBS-ytor. En mängd visningsalternativ och parametriska inställningar möjliggör visualisering av former på många olika sätt. Valfritt antal kontrollpunkter i valfritt anta antal individuella objekt kan samtidigt flyttas i vilken riktning som helst. Numeriskt justerbar upplösning av visningsnätet för ytor ger möjligheten att snäppa inte bara på kontrollpunkter utan även på nätpunkter, och ger därför en utmärkt kontroll över både form och dimension. Det är också lätt att trimma objekt mot varandra.

item10

Symbolen för Insättningspunkten (ovan) möjliggör en i riktning låst förflyttning av objekt från vilken vy som helst och i vilken riktning som helst. Modellen uppdateras dynamiskt när man drar, inklusive tvärsnitt, vilket ger en utmärkt formkontroll. Den kraftfulla Skalboxen, som omsluter valda punkter, möjliggör skalning, rotation, skevning och deformation av markerade objekt på inte mindre än 28 olika sätt, utan att byta verktyg. Den dynamiska sektionen fungerar i någon 3D-vy, så det är nu möjligt att göra invecklad formgivning från vilken vy som helst. Allt detta gör TouchCAD till en av de snabbaste, enklaste att använda och mest manövrerbara programmen på marknaden.

Om du vill se TouchCAD i åtgärd, titta på filmen Varför TouchCAD för Marindesign! i sektionen Demofilmer för Marindesign

item11
ToneHeader
Marindesign
Om TouchCAD
Galleri
TouchCAD
ToneHeaderSmall2a
Demofilmer
Nyheter
Recensioner
Köp
Demo
Kontakt
Funktioner
Modellering
Rendering
Utbredning
Bildutbredning
Bilder på segel
Tyg Design
Marindesign
Rev. Engineering
Kommunikation
Beräkningar
ToneHeaderSmall
ToneHeaderSmall1
ToneHeaderSmall2
in English
Lundström Design Om TouchCAD Galleri Nyheter / Press ToneHeaderSmall2a Demofilmer Nyheter Recensioner Köp Demo Kontakt Funktioner Modellering Rendering Utbredning Bildutbredning Bilder på segel Tyg Design Marindesign Rev. Engineering Kommunikation Beräkningar Hem ToneHeaderSmall TouchCAD ToneHeaderSmall1 Lundström Design ToneHeaderSmall2